Petter Moen

Tenoren Petter Moen studerte ved Operahøgskolen i Oslo og ved Det Kongelige Operaakademi i København, hvor han ble uteksaminert sommeren 2014.

Petter er en meget etterspurt konsertsanger i inn- og utland, og har et repertoar som spenner fra Monteverdi, Telemann, Bach og Händel via Rossini til Janáček, Stravinsky og Kurt Weill. Ved Theater Chemnitz i Tyskland har han vært engasjert som Chekalinsky i «Spar dame», som Froh i «Das Rheingold» og som Heinrich der Schreiber i «Tannhäuser».

Et annet høydepunkt er rollen som Der Offizier i «Ariadne auf Naxos» på Théâtre de Champs Elysées i Paris. Han har også gjort seg bemerket i rollen som En novise i «Billy Budd» ved Den Norske Opera & Ballett. I Bjørvika har han også vært engasjert som Evrymakos i «Ulysses vender hjem», Remendado i «Carmen» og Don Curzio i «Figaros bryllup».

Petter hadde rollen som Tamino i «Tryllefløyten» i forbindelse med Opera Østfolds utendørsopera på Fredriksten Festning i 2017, og sommeren 2021 gjestet han Opera Østfolds Operagalla i forbindelse med Fredriksten Operafestival. 

Tilbake til Den flyvende hollender