Benedikte Sofie Ribe

Sopranen Benedikte Sofie Ribe innledet sin reise innen klassisk sang ved Institutt for musikk i 2011. Hennes engasjement førte henne som utvekslingsstudent til Franz Liszt Academy of Music i Budapest. Der fullførte hun sin bachelorgrad. Ribe har mottatt prestisjefylte priser som Amalienborg-prisen, og Kristiansand kommunes kulturpris for unge kunstnere.

Med erfaring fra produksjoner ved Kilden og Opera Sør, som inkluderer roller i oppsetninger som Carmen, Tryllefløyten, og Hans og Grethe, har Benedikte etablert seg som en allsidig operasanger. Sommeren 2014 deltok hun i Lidal North operaworkshop, hvor hun også var korist i produksjonen av Cendrillon.

Ribe’s talent har fått anerkjennelse gjennom seieren i solistprisen under musikkonkurransen Unge talenter. Dette ledet til en bemerkelsesverdig opptreden som solist med Kristiansand Symfoniorkester på Kilden i mars 2015.

Benedikte Sofie Ribe fortsetter å skape seg en posisjon innen den norske musikkscenen. Hennes bidrag til opera og klassisk sang har blitt feiret både nasjonalt og internasjonalt.