Nils Harald Sødal

Nils Harald Sødal er en anerkjent solist og forfatter. Han har markert seg på flere europeiske operascener med rosende omtaler. Debuten ved Semperoper i Dresden i 2012 ble møtt med strålende mottakelse. Etter en suksessfull frilanskarriere ble han i 2011 en fast del av Nasjonaloperaens solistensemble.

Sødal har vært solist med alle de norske symfoniorkestrene og har også engasjert seg i teateraktiviteter, blant annet ved Det Norske Teatret. Han er anerkjent som en av Norges fremste tolkere av nyskrevet musikk og har deltatt i over tjue verdenspremierer innen moderne musikkteater. Han mottok et toårig arbeidsstipend for å fordype seg i nyere former for teatermusikk og samtidsopera.

Sødal har også imponert som forfatter og gitt ut tre bøker. I 2017 gjorde han stor suksess på Festspillene i Bergen og Risør Kammermusikkfest med framføringen av Maxwell Davies’ moderne klassiker «Eight Songs for a Mad King.» Nils Harald Sødal er en allsidig og høyt respektert kunstner på flere kunstneriske fronter.