Petri Lindroos

Den finske sangeren Petri Lindroos fikk sin mastergrad i musikk ved Sibelius-akademiet i Helsingfors i 1997, og har siden den gang sunget ledende roller ved operahus i de store europeiske byene, med roller fra blant annet «Don Carlos», «Simon Boccanegra», «Nabucco», «Faust» av Gounod, «Fausts fordømmelse» av Berloiz, «Tryllefløyten», «Figaros bryllup», «Don Giovanni», «Eugene Onegin» og «Boris Godunov».

Petri har bemerket seg særlig i rollen som Pimen i «Boris Godunov» på Den finske nasjonalopera og ballett, og har høstet mye oppmerksomhet for hans opptreden som Leporello med La Monnaie-turnéen i Tokyo, en serie av Verdis “Requiem” i Westminster Cathedral, Festival Verdi i Parma og en turné med Bawarian Radioorchestra med «Messe Solennelle» av Berlioz.

Sommeren 2021 gjestet Petri Opera Østfolds Operagalla i forbindelse med Fredriksten Operafestival. Petri Lindroos underviser også studenter og fagpersoner fra hele Skandinavia, og er stolt over å føre videre den formidable sangteknikken han selv lærte av sin far, den berømte Tenoren Peter Lindroos. 

Tilbake til Den flyvende hollender