Praktisk informasjon – utendørsopera

Skal du på utendørsopera på Fredriksten festning? Arenaen er ganske stor og alt foregår utendørs, så vi har samlet litt praktisk info som vi anbefaler deg å lese 🙂

Les også Har du planene klare? som gir deg gode tips til et godt måltid før du skal på opera:)

Sikkerhet

Ved en eventuell evakuering er oppsamlingssted Karl XII støtten på stevnesletta. Instrukser blir gitt over høyttaler anlegg. Pss Securitas og Røde kors er til stede under forestilling for din sikkerhet.

Lure tips til deg som skal på utendørsopera

 1. Sjekk værmeldingen på forhånd. Det er ikke lov med paraply, men det kan være lurt med regntøy.
 2. Ha på varme klær
 3. Ha med ryggsekk med ekstra klær. Temperaturen synker raskt når kvelden siger på.
 4. Det kan være greit å ha med sitteunderlag og pledd.
 5. Det er ikke lov å ha med mat og drikke. Du får kjøpt mat og drikke på arenaen, eller du kan ta med deg vannflaske uten innhold som kan fylles med vann etter at du er kommet inn på arenaen. Toalettene er koblet til kommunalt vann- og avløp.

Opera-arena

Du kjører inn til parkeringen fra Iddeveien som går langs Fredriksten festnings østlige side. Klikk på kartet under for å få opp kart-viser i Google.

Kart over Fredriksten festning (klikk på kartet så får du opp kart i Google)

Toaletter er plassert ved hovedinngangen til høyre når du kommer inn på opera-arena.

Bevertningstelt som selger mat, drikke og snacks er til venstre for hovedinngang av opera-arena. Her kan du betale med vipps, kort eller kontant.

Det finnes også bod som selger poncho, pledd og sitteunderlag ved siden av bevertingstelt.

Salget stenger kl. 22.15.

Åpningstider

Opera-arena åpner kl. 20.00.  Vi anbefaler alle å være ute i god tid før forestillingsstart slik at dere finner deres plass i tribunen. Tribunen har plass til 2800 mennesker.

Salg på arena stopper kl. 22.15.

Forestillingen stater kl. 22.30 og varer til kl. 00.30.

Hvordan man kommer seg til Fredriksten festning

For å komme til Halden kan du bruke bil, buss, tog og båt. For å komme til Fredriksten festning kan du kjøre med bil, ta taxi eller gå opp. Det kan være lurt å bestille taxi på forhånd fra Halden Taxi.

Er du i sentrum av Halden og ønsker å gå opp til Fredriksten festning har du 2 alternativer:

 • Peder Colbjørnsensgate: Start fra Halden torg og følg Peder Colbjørnsensgate med stien opp til indre festning. Turen har en god stigning og vil ta ca 20 min i vanlig gangtempo.
 • Festningsgata: Start fra Halden torg og følg Festningsgata opp til Fredriksten festning. Her kan du velge å ta trappene opp eller følge grusvei opp til festningen. Turen har en noe stigning og vil ta ca 20 min i vanlig gangtempo.

Vi har også organisert Operabuss som går t/r Fredriksten festning fra Moss, Fredrikstad og Sarpsborg på forestillingsdagene fredag 17.juni og lørdag 18.juni. Billetter til Operabuss kan du kjøpe her: Ticketmaster Operabuss

Parkering

Parkering skjer på Fredriksten festnings parkeringer med inngang fra RV 220, Iddeveien. Det er parkeringsvakter som organiserer parkeringen. Parkering koster 50 kr, er merket med plakater ved innkjøring til Fredriksten festning og kan betales med vipps, kort eller kontanter.

Betalingsmåter

Parkering, beverting og billettbod (plassert på Stevnesletta) tar i mot kontanter, kort og vipps.

Salgsbod inne på arena med regnponcho, pledd og sitteunderlag tar kontanter og vipps.

Hva du ikke kan få med inn på arenaen

Gjenstander som er forbudt etter norsk lov er selvsagt ikke tillatt på operaarenaen. Vaktpersonalet kan nekte publikum å ta med gjenstander som de vurderer kan utgjøre en risiko inne på området. Unntak kan gjøres ved spesielle behov. Ta kontakt i god tid for å avklare dette.

Det er ikke lov med:

 • Medbrakt mat og drikke
 • Spesielt brannfarlige væsker eller gjenstander
 • Paraplyer
 • Kamerautstyr med avtagbar linse og videokamera
 • Selfiestang eller lignende
 • Spisse/skarpe/farlige gjenstander
 • Lydopptaksutstyr
 • Dyr

VI ØNSKER ALLE EN MAGISK OPERAOPPLEVELSE!