Bespisning Fredriksten festning

KONGSHALLENE OPERAMENY 3. retters operameny

Forrett
Dampet hvit asparges med spekeskinke og hollandaisesaus.

Hovedrett
Marinert lammefilet med stekte grønnsaker, portvin og timiansky, ovnsbakte urtepoteter.
(Hovedrett servert en gang på fat)

Dessert 
Sjokoladekake med kirsebær og krem. (Black Forest cake)

Kr. 495,- pr. person. Bordsetning Kl. 19.30
For bordbestilling: 69 18 67 90 eller lacb@online.no


FREDRIKSTEN KRO 3. retters operameny

Forrett
Blinis med løyrom, rømme og rødløk

Hovedrett
Helstekt ytrefilet av svin med Bayersk kartoffelsalat, grønnsaker og rødvinsaus

Dessert
Bringebær mascarpone 

Kr. 650,- pr. person. Bordbestilling på telefon 69175232 eller Solfrid@fredrikstenkro.no


DEN GAMLE KOMMANDANT skalldyrsfat eller spekefat

I hjertet av Fredriksten Festning ligger Den Gamle Kommandant. Bygningen ble oppført i 1754 og var bostedet til 11 kommandanter. Den hvite dame tjenestegjorde her tidlig på 1800 tallet. Sitteplasser: Den Gamle Kommandant i Kommandanthagen 

Meny 1: SKALLDYRFAT MED HAVETS FRISTELSER

Hummer, reker, kamskjell, blåskjell, østers og sjøkreps. Hjemmebakt brød, ailoli og majones. 

Pris per person 650,- 

Meny 2: KOMMANDANTENS SPEKEPLANKE

Serrano oro Spania. Skinken som lufttørkes på høyslettene nordvest om Madrid i Kastillien og Leòn. Den er saltet, lufttørket og modnet i minimum 15 mnd. 

Parma Rulliano Italia har fått utmerkelsen beste Parma i verden. Skinken hånd saltes og modnes i minimum 24 måneder. Smaken er uforglemmelig. 

Salama Rustico Italia En mellomgrov rustikk salami som krydres med hele pepperkorn. Råvaren har mye smak og oppfyller den mest kresnes forventinger. 

Diavola Italia. Gårdsamali med 60 dagers modenhet, krydret med det fineste utvalget av krydder, chili og råvarer. Med tydelig chili og sterk smak.

Trøffelsalami Håndverksmessig produsert salami som er lufttørket og smaksatt med eksklusiv trøffel. Råvaren hentes og produserer i Toscanas frodige landskap.

Manchego 12 mnd. En ekte Manchego får bare lages av melk fra sauer som har spist gress i La Mancharegionen. En kraftfull smak, med tydelig ekte fyldighet og nøttesmak. 

Focaccia, oliven, aioli, saltbakede mandler og marmelade. 

Pris per person:  289,- 

Booking: https://www.facebook.com/Gamlekommandant

Epost: post@dengamlekommandant.no