En musikalsk gavepakke til Haldens barnehager

2. desember 2022

I jubileumsåret 2025 er det operaen Elskovsdrikken av Gateano Donizetti som blir fremført.

Gjennom denne vinteren vil nærmere 700 barn i 3-6 års alderen få magiske operaopplevelser.

«Den magiske operakofferten» er en barnehageturné i regi av Opera Østfold. Turneen har i uke 47 vært på besøk i flere av byens barnehager, og vil fortsette barnehagebesøk i ukene før juleferien. I tillegg settes det opp forestilling i Black Box Halden hvor barnehager som ikke har fått besøk inviteres. Turneen er en del av Opera Østfolds målrettede arbeid med barn og unge.

Strålende tilbakemeldinger

Vi kan trygt si at denne barnehageturneen er en suksess. Direkte tilbakemeldinger fra entusiastiske glade barn under forestilling er bevis på det, men også de vokse setter pris på besøket vårt. Vi har fått tilbakemeldinger fra ansatte på at forestillingen skaper verdifulle øyeblikk, og fine felles opplevelser som inspirerer. Slike tilbakemeldinger gjør at vi gleder oss ekstra mye til siste del av turneen.

Pernille Jørgensen, produsent i Opera Østfold.

Den magiske operakofferten

I forestillingen Den magiske operakofferten møter vi operasangerinnen Stina. Hun står klar til å synge konsert, men plutselig glemmer hun absolutt alt av tekst og melodi. Som ved et trylleslag dukker trollmannen Operacules og hans magiske koffert opp. Hans jobb er å reise rundt i verden for å hjelpe folk som har glemt med å få hukommelsen tilbake. Men klarer han å hjelpe Stina? Og hva er det egentlig som ligger i den magiske kofferten?

Operacules og Stina med den magiske operakofferten

I løpet av denne forestillingen får barna oppleve smakebiter fra flere kjente operaperler som synges i norsk spesialtilpasset oversettelse. De blir også en del av forestillingen ved å lære en kort «tryllesang» som de synger for å drive handlingen framover. Forestillingen er produsert i samarbeid med den frivillige organisasjonen Opera til folket, og fremføres av Stina Steingrim Levvel (sopran), Magnus Dorholt Kjedal (baryton), og Dorina Komani (piano).

Det er moro å spille for barn, de er så ærlig. Ingen av dem klapper for å være høflige.

Magnus Dorholt Kjedal, Operacules