Slik blir Fredriksten Operafestival 2023

15. februar 2023

8. til 11. juni skaper vi festivalstemning i byen og arrangerer konserter for hele familien. 

Fredriksten Operafestival ble arrangert for første gang i 2021. Den planlagte utendørsoperaen ble lagt på is på grunn av pandemien, men alternativet ble festival – og det er vi glade for. 

Arrangementet ble en suksess og nå er det med stor glede vi igjen inviterer til operafestival. 

Fra 8. til 11. juni skal opera sett sitt preg på Halden. Operasjef Pål Scott Hagen håper alle som kan, kommer på festival. 

En festival er en unik mulighet til å presentere opera til et enda bredere publikum. Vi lover konserter og forestillinger for den som er godt kjent med sjangeren, ikke har vært på en operaforestilling tidligere, for de unge og for de eldre.

Pål Scott Hagen, operasjef

Fra barokkfest til barneforestilling

Høydepunktene fra 2021 var mange, og noen blir å se igjen i årets program. 

Dette er hva du kan oppleve: 

Il Ciarlatano

Morsom, ironisk og underholdende – slik beskrives festivalens første forestilling. Vi sparker i gang festivalen med en opera spekket med humor og inspirert av gateteater. Denne forestillingen byr på overraskelser og fiffige vendinger. 

Torsdag, kl. 20.00, Byparken 

 

Opera i Skofabrikken

Velkommen til en vitamininnsprøytning av en formiddagskonsert! Operaperlene kommer trillende på rad og rekke med to solister som virkelig byr på seg selv med slagerne fra musikaler, operaer og operetter.

Fredag kl. 13, Skofabrikken

Fredriksten Barokkfest med 
Ann Hallenberg og Barokkanerne

Verdensstjernen Ann Hallenberg kommer tilbake!  Med seg har hun Barokkanerne som fremfører all musikk på originale instrumenter, under ledelse av Mariangielo Martello. Hva er vel mer naturlig enn å arrangere festen i Norges eldste barokkteater? 

Eirik Grøtvedt, skal også delta som gjesteartist. Han er Norges fremste tenortalent og er valgt ut som årets festivalartist. Hans unike talent er vi heldige å ha med på flere av festivalens konserter. 

Fredag kl. 19, Fredrikshalds Teater

Operanachspiel

Etter Barokkfest inviterer vi til  Operanachspiel: Operaperler i Kulturhusets stemningsfulle lokaler. Et uformelt og intimt møte med to dyktige operasangere som byr på slagerne fra musikaler, operaer og operetter.

Fredag kl. 21, Kulturhuset i Halden

Sotis og Stripen på søppelhaugen 

Høsten 2022 hadde vi en konkurranse, der vi inviterte sangere, dansere og musikere til å komme opp med nye konsepter til produksjoner for barn og unge. Nå er vinneren kåret! På festivalen kan hele familien være med å se forestillingen: Sotis og Stripen på søppelhaugen. Dette er en spennende barneopera der miljøet og klima står i sentrum. 

Lørdag kl. 12, Black Box

Halden Demenskor

I samarbeid med Halden Frivilligsentral, Halden kommune og Halden Demensforening bestemte vi oss i vinter for å starte opp et gratis kortilbudet for demenssyke i byen. Vi er veldig stolte over at korets første konsert er en del av festivalen.

Lørdag kl. 14, Byparken Halden

Fredriksten Operagalla 

Stjernesolister inntar Fredrikshald teater og tar publikum med på en aften rik på musikalske opplevelser. De vil sammen med to pianister fremføre en uredd samling av kjente og kjære arier fra opera-, operette- og musikallitteraturen. Felles for verkene er de store følelsene. Det er operagalla, tross alt. 

Lørdag kl.18, Fredrikshalds Teater 

Operanachspiel

Etter Operagalla inviterer vi, i samarbeid med Halden Visescene, til Operanachspiel: Skillingsviser, allmuens opera i Kulturhusets stemningsfulle lokaler. Her møter vi to av Haldens ledende visesangere der de fremfører Skillingsviser og gir publikum kjennskap til denne tradisjonsrike viseformen.

Lørdag kl. 21, Kulturhuset i Halden

Afternoon Tea 

I landlige omgivelser og med stettefat på bordene inviterer vi til Afternoon Tea på Østgaard. Festivalens artister deltar og serverer musikalske godbiter. Ta på deg hatten og kom. 

Søndag kl.13, Østgaard