Ruffen på turné i Østfold

16. februar 2022

Vår nye barneopera tar hele familien med på en fantastisk reise ned i havdypet. Her fortelles historien om "Ruffen og den flyvende hollender" med store stemmer, solid skuespill, imponerende dukker og spennende scenografi.

Vår nye barneopera tar hele familien med på en fantastisk reise ned i havdypet. Her fortelles historien om «Ruffen og den flyvende hollender» med store stemmer, solid skuespill, imponerende dukker og spennende scenografi. I mars kan du se forestillingen i Fredrikstad, Askim og Moss. Her er det bare å sikre seg billetter og begynne å glede seg! Passer for alle fra 5 år.

Kjenner du Ruffen?

Spør du en tilfeldig person i Norge om de kjenner Ruffen, er sannsynligheten stor for at svaret er et entusiastisk “ja!”. Forfatter Tor Åge Bringsværd og illustratør Thore Hansen har laget en rekke populære barnebøker om den lille sjøormen.

I denne historien møter Ruffen Den flyvende hollender, sjøkapteinen som er dømt til å seile de syv hav i evig tid. Ruffen synes synd på kapteinen, og sammen med sin gode venn Pia legger han ut på en farefull reise for å få Havdronningen til å fjerne forbannelsen .

En titt bak scenen

I videoen under får du bli med bak kulissene og høre mer om «Ruffen og den flyvende hollender». Du får også noen glimt fra premieren.

Skrevet for tre av landets beste operasangere

Operaen er laget på oppdrag for Opera Østfold av komponist Eva Holm Fossnes og regissør Ivar Tindberg. Forestillingen ble spesialskrevet for sangerne Kristian Krokslett, Jørgen Backer og Siv Misund, som Tindberg mener er tre av landets aller beste. Ikke bare er de sterke sangere, men de er også dyktige skuespillere. I denne forestillingen måtte de også ta rollen som dukkespillere, noe bare Krokslett hadde bakgrunn fra.

“Det er ikke ofte man får en bestilling på en opera, og i hvert fall ikke en opera for barn, så vi er naturlig nok veldig glade for å få lov til å gjøre dette.”

Ivar Tindberg, regissør
Solide Kristian Krokslett i rollen som Ruffen

En inngang til opera for hele familien

Målet med forestillingen var å lage en slags inngang til opera for barn, men resultatet kan kanskje også frelse noen voksne. Komponist Eva Holm Fossnes har lekt seg i den spennende historien full av dramatikk, storm, vindmaskin og Wagner-potensiale. Hun sveiper også innom langt flere sjangere enn opera.

Dukkene er laget av dyktige Anna Katarina Granberg

“Jeg har først og fremst tenkt på min 6-åring. Hva er det han synes er bra? Hva er det han blir fenget av? Og hvordan får jeg oppmerksomheten hans? Det er et stort privilegium å få jobbe med de fantastiske dukkene, for allerede der er jo oppmerksomheten helt til stede.”

Eva Holm Fossnes, komponist

Spennende scenografi og fantastiske dukker

Både dukker, lys og scenografi renner over av gjennomtenkte detaljer. Dukkene er laget av vanvittig dyktige Anna Katarina Granberg. Her er det mye å fryde seg over, fra Ruffens trofaste, lille menneskedyr til den 3 meter høye Havdronningen som plutselig stormer opp fra dypet.

Siv Misund får vist frem den store stemmen sin i rollen som Havdronningen

Urpremiere til strålende anmeldelser

Forestillingen hadde urpremiere under Fredriksten Operafestival sommeren 2021 til strålende anmeldelser og tilbakemeldinger. 

“Tenk å sitte i en gammel gymsal i lille Halden, og få servert en barneopera av dette kalibret. Med et helt vanvittig stjernelag, både på og bak scenen. Dukketeateroperaen Ruffen og den flyvende hollender bergtar fra første sekund!”

Kandusi.no

Miniturné til Fredrikstad, Askim og Moss

I mars reiser “Ruffen og den flyvende hollender” til både Fredrikstad, Askim og Moss. Det er bare å sikre seg billetter og begynne å glede seg. Passer for alle fra 5 år.