Sotis og Stripen på søppelhaugen

Dato Tid Sted
10. jun 2023 Sparebanksalen Black Box kl. 12.00 Sparebanksalen Black Box Kjøp

En nervepirrende og miljøbevisst barneopera med mål om å lære barn om avfallssortering.

Ved å bruke farger for å representere de ulike materialene (papir, plast, metall og glass), får barna klare visuelle bilder for å fremheve sortering og gjøre det mer tilgjengelig og morsomt. Operaen er interaktiv og under forestillingen tar skuespillerne hjelp av barna til å løse ulike problemer, for eksempel ved sortering av materialene og navngivning av farger.

Vi møter de to kattene Sotis og Stripen i bakgården, som er skitten og fylt til randen av søppel. En natt drømmer Sotis at det skulle vært blomster rundt dem. Klarer de to vennene å gjøre denne drømmen virkelig?

Forestillingen varer i ca. 30 minutter og passer for barn fra 3 år.

 

Medvirkende:

Sopran Flora Crocker Ångman fullførte sin master i opera ved Kunsthøgskolen i Oslo i 2022. Der opptrådte hun i roller som Rusalka i Rusalka, Amina i La Sonnambula, og Matilde i Elisabetta Regina D’inghilterra. Hun har tidligere studert ved NTNU, hvor hun tok sin bachelor i utøvende musikk med fordypning i klassisk sang.

Mezzosopran Marika Schultze har en mastergrad i opera fra Kunsthøgskolen i Oslo, og har studert klassisk sang, ensembleledelse, performance og fysisk teater ved Norges Musikkhøgskole, Högskolan för Scen och Musik (Göteborg) og Nordiska Teaterskolan. Hun er gründer av Quarantine Opera, verdens første digitale operahus. Det siste året har hun vært regiassistent ved TSOs produksjon av Tosca, hospitert for regissør Victoria Bomann-Larsen ved Den Norske Opera i produksjonen av Carmen. Hun er fast dirigent for Hagebykoret, og vil til våren studere operaregi ved Stockholms Konsthögskola.

Noël Rubli er en sveitsisk-tysk trekkspiller født i Zürich i 1997. For tiden studerer han en bachelor i klassisk musikkutførelse hos Andreas Borregaard ved Norges musikkhøgskole. Han arbeider hovedsakelig med samtidsmusikk, sist innen New Discipline-feltet, men har også en stor interesse for tidlig musikk.