Opera i Brygga – Den kulturelle spaserstokken

Dato Tid Sted
19. jan 2023 Brygga Kultursal kl. 13.00 Brygga Kultursal

Den kulturelle spaserstokken er en nasjonal kultursatsing som har som mål å sørge for profesjonell kunst- og kulturformidling av høy kvalitet til godt voksne. Gjennom ordningen skal det legges til rette for økt samarbeid mellom kultursektoren og omsorgssektoren, slik at det utvikles gode kunst- og kulturprosjekt lokalt innenfor et mangfold av sjangre og uttrykk. Sammen med Halden Kommune og Frivillighetssentralen i Halden inviterer vi til Opera i Brygga kultursal 19. januar.

Tre flotte solister og superb pianist vil blande sjangere og by på en koselig stund med alt fra viser til opera. Arrangementet er gratis og åpent for alle.

 

Medvirkende

Melissa Baug, sopran

Melissa har sin sangutdannelse med bachelorgrad fra Griegakademiet i Bergen og mastergrad fra både Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og Operaakademiet i København. Melissa har tidligere gjort roller som Dido i Dido og Aeneas, Donna Anna i Don Giovanni og Grevinnen i Figaros Bryllup. I mai 2022 debuterte hun på Det Kongelige Teater i rollen som «datteren» i Nesen av Sjostakovitsj. Hun har også vært solist i flere oratorier, som Bachs Juleoratorium, Mozarts Requiem og Händels Messias. Januar 2023 skal Melissa debutere på Den Norske Opera og ballett som tredje tjenestepike i Elektra av Strauss.

Christina Jønsi, Mezzosopran

Christina har en bachelorgrad fra Griegakademiet i Bergen 2018, og hun fullførte sin master i opera ved Kunsthøgskolen i Oslo i 2021 under veiledning av Solveig Kringlebotn. Under studietiden har hun blant annet fått gjøre roller som Orlofsky (Flaggermusen), Ariodante, Ruggiero (Alcina), og Dido (Dido og Aeneas). Sesongen 2021/2022 var hun solistpraktikant ved Den Norske Opera og Ballett. Her var hun først med i «Orfeus i Underverdenen» i rollen som Juno. Videre gjorde hun gjeterjenta Pastuchyňa i «Jenůfa», og i  Calixto Bieitos Carmen, i rollen som Mercédès. Neste sesong gjester hun Operaen som 2. tjenestepike i oppsetningen av Elektra.

Simen Bredesen Hørthe, tenor

Simen begynte sin bachelor i klassisk sang ved Griegakademiet i Bergen. Derfra gikk han årsstudium og masterprogrammet ved Operahøgskolen i Oslo og ble uteksaminert våren 2021. I sesongen 2021/22 og 2022/23 er han ansatt som solistpraktikant ved Den Norske Opera & Ballett. Under sin debutsesong hos Den Norske Opera & Ballett var Simen tildelt roller som Howard Boucher i Dead Man Walking, Pierre iIngenting, John Styx iOrfeus i Underverdenenog Dancaïro iCarmen. I 2018 var han en av svært få studenter som fikk være solist i NRKs produksjon Grieg minutt for minutt. I uroppføringen av Nattspillav Glenn Erik Haugland og Heidi Tronsmo var rollen som Nils Lykke utviklet spesielt for ham. I 2019 ble han tildelt Haugstadstipendet for unge kunstnere.

Eirik Haug Stømner, piano

Eirik avla  2018 han diplomeksamen ved Norges Musikkhøgskole, hvor han har hatt Einar Henning Smebye og Marianna Shirinyan som sine lærere. Eirik er tidligere vinner av Ungdommens Musikkmesterskap, Halden Arbeiderblads sang- og musikkpris og Einar Steen-Nøklebergs talentpris, og mottok en spesialpris for sin tolkning av Liszts h-mollsonate under den internasjonale pianofestivalen i Bolzano 2016. Han har vært solist med blant annet Kringkastingsorkesteret, Ukraine National Radio Symphony Orchestra, Det Norske Blåseensemble og Oslo symfoniorkester, og har opptrådt med musikere som Håvard Gimse, Atle Sponberg, Trond Halstein Moe og Ann-Helen Moen. Eirik har bred erfaring som solist, kammermusiker og akkompagnatør og har spilt konserter i hele Europa. Fra høsten 2018 er han ansatt som akkompagnatør ved musikklinja på Foss videregående skole.