17.maifeiring på frivilligsentralen i Halden

Dato Tid Sted
17. mai 2024 Skofabrikken kl. 14.00 Skofabrikken

NASJONALDAGSOPERA I SKOFABRIKKEN | FRI INNGANG

Fredag 17. mai 2024 både kan og bør feires på Halden Frivilligsentral – Med kaker, kaffe, pølser, brus, leker, aktiviteter og alt annet som hører med. I samarbeid med Opera Østfold bys det også på en vakker konsert med mezzosopran Christina Jønsi og pianist Stefan Ibsen Zlatanos ved frivilligsentralen denne dagen.

Konserten starter klokken 14:00 og vi serverer et reportoar i ekte 17. mai-stil, med fremføring av stykker fra blant annet Grieg og annen musikk som hører nasjonaldagen til.

 

Fri inngang.

For spørsmål rundt arrangementet for dagen, ta gjerne kontakt direkte med Halden Frivilligsentral: 69 18 88 18/916 35 173

 

 Om utøverne:

Christina Jønsi – mezzosopran

Christina Jønsi. Foto: Stephen Hutton

Mezzosopran Christina Jønsi er født og oppvokst i Skien. Hun fullførte sin master i opera ved Kunsthøgskolen i Oslo i 2021 under veiledning av Solveig Kringlebotn.

Sesongen 2021/2022 var hun solistpraktikant ved Den Norske Opera og Ballett. Her gjorde hun rollene Juno i «Orfeus i Underverdenen», Pastuchyňa i Janacheks «Jenůfa», og Mercédès i Carmen. Siden det har hun vært tilbake på operaen i Bjørvika som 2.magd i Elektra januar 2023, og senest denne høsten gjorde hun en av hovedrollene i den kritikerroste ungdomsoperaen «Ingenting».

I februar 2024 gjorde hun sin debut på Operaen i Kristiansund, i rollen som husholdersken Magdelone, i «Den Stundesløse» av Edvard Fliflet Bræin. Hun har også gjort en mindre konsertturné med Stefan Ibsen Zlatanos og Alexander Rybak.

Christina har medvirket i Fredriksten Operafestival i 2023 og 2024. I 2023 gjorde hun blant annet en rekke institusjonskonserter, også med Frivillighetssentralen. I år var hun med i oppsetningen av La Boheme på Fredrikshald Teater.

 

 

Stefan Ibsen Zlatanos – pianist

Stefan Ibsen Zlatanos

Pianist Stefan Ibsen Zlatanos har alltid vært fascinert av instrumenter og den fantastiske måten forskjellige sjangere kan kombineres til nye musikkuttrykk.

Stefan vokste opp i en musikalsk familie med en norsk far og en gresk mor. Sang og musikk var en stor del av hverdagen og da hans mor allerede hadde en strålende karriere som sanger ble Stefan tidlig instruert i akkompagnement og samspill med den menneskelige stemme. 

Senere tok han en master i utøvende musikk med fordypning i klassisk klaver fra Norges Musikkhøgskole (NMH) under Liv Glaser og Einar Henning Smebye. Han har utvekslet til Hanns Eisler Hochschule für Musik Berlin under Galina Hillenhagen Iwansowa hvor han også fant inspirasjon i de klassiske tyske klaver komponistene.

Stefan har fulgt jazzundervisning hos Ole Henrik Gjørtz og Freddy Hoel Nilsen, noe som har bidratt til at han kan kombinere flere sjangere på en spennende og allsidig måte. Han har tatt undervisning i direksjon på NMH og tar jevnlig sangtimer og undervisning i jazzpiano, hammerklaver og cembalo.