Opera på by´n i Halden

29. oktober 2021

Opera Østfold kan endelig ønske velkommen til en splitter ny sesong med stemningsfulle operakvelder på "by´n" i Halden!

Opera Østfold kan endelig ønske velkommen til en splitter ny sesong med stemningsfulle operakvelder i Halden! Vi mener at opera på menyen er den ultimate ingrediensen for en vellykket kveld på by’n. Sammen med våre flotte solister og pianister ser vi frem til å spre varme og operaglede på Bryggerhuset i november og desember, og synge våren i møte på Vannvogna i februar og mars. Velkommen skal du være!

Bryggerhuset – 4. november kl. 20:00

Dette blir en kveld med «Opera på tvers», hvor to av Østfolds mest etablerrte klassiske solister leker seg med sjangre. De byr på kjente og ukjente stykker fra kabaret, musikkteater, opera og perler fra Østfold. Med glimt i øyet og mottoet «sjekk aldri en god historie», inviteres publikum til en fornøyelig aften på Bryggerhuset.

Solister: Stina Levvel (sopran) og Trond Gudevold (bass)
Pianist: Mats-André Soli

Bryggerhuset – 9. desember kl. 21:00 (merk tiden)

Et stjernelag med nordnorsk gemytt lover storslått jul med “O helga natt”, men også lavmælt julestri med julesanger fra Nord-Norge. I tillegg blir det innslag av gode historier, og kanskje dukker det opp en og annen overraskelse underveis? Pur førjulshygge og helt riktig sted for den gode, klassiske julestemningen. Start kl. 21:00.

Solister: Kristian Krokslett (tenor) og Aleksander Nohr (baryton)
Pianist: Dorina Komani

Vannvogna – 17. februar kl. 20:00

At kjærlighet kan være komplisert, får vi bekreftet denne kvelden hvor sangerne tar oss med gjennom deler av blant annet Traviata, Porgy and Bess og Pagliacci og Faust. Her kommer perlene på rekke og rad, og med kjærlighet kommer også dramatikk!

Solister: Dagfinn Andersen (baryton) og Synne Marie Rui Vinje (sopran)
Pianist: Dorina Komani

Vannvogna – 17. mars kl. 20:00

Kveldens solist og tidligere deltager i Stjernekamp er en allsidig og høyt profilert sanger som ofte berømmes for sin unike sceneutstråling og mestring av ulike sjangre. Sammen med en av Norges mest anerkjente pianister, jevnlig brukt av blant annet NRK, vil denne stjerneduoen kaste glans over kvelden på Vannvogna.

Solist: Eli Kristin Hanssveen (sopran)
Pianist: Gunnar Flagstad