Opera i Brygga – Den kulturelle spaserstokken

25. januar 2023

En strålende time i operaens verden!

Torsdag 19. januar hadde vi gleden av å invitere til åpen lunsjkonsert i Brygga kultursal. I samarbeid med Halden kommune og Halden Frivilligsentral, og som en del av Den kulturelle spaserstokken presenterte vi Opera i Brygga. 

Brygga kultursal var rigget med runde bord for anledningen.

Den kulturelle spaserstokken er en nasjonal kultursatsing som har som mål å sørge for profesjonell kunst- og kulturformidling av høy kvalitet til godt voksne. Gjennom ordningen skal det legges til rette for økt samarbeid mellom kultursektoren og omsorgssektoren, slik at det utvikles gode kunst- og kulturprosjekt lokalt innenfor et mangfold av sjangre og uttrykk.

– Opera Østfold skal skape magiske operaopplevelser for alle, og vi er veldig glade for at vi har fått muligheten til å gjøre forestillinger i den kulturelle spaserstokken. Det ble en helt magisk stemning både på scenen og i salen, og vi gleder oss allerede å komme tilbake i september.

Pål Scott Hagen, operasjef. 
Sopran Eva Langeland Gjerde og tenor Simen Bredesen Hørthe

På en heller grå torsdag fikk de som hadde funnet veien til Brygga drømme seg bort i operaens verden. Tre flotte solister, sopran Eva Langeland Gjerde, mezzosopran Christina Jønsi og tenor Simen Bredesen Hørthe akkompagnert av den dyktige pianisten Eirik Haug Stømner skapte herlig atmosføre i kultursalen med vakker sang, humor, varme følelser og dramatikk. 

Pianist Eirik Haug Stømner, mezzosopran Christina Jønsi, sopran Eva Langeland Gjerde

Dette var et meget vellykket arrangement og samarbeidet mellom Den kulturelle spaserstokken og Opera Østfold fungerte glimrende. Vi gleder oss til neste konsert i oktober.

Lise Antonsen, rådgiver kultur Halden kommune