Halden Demenskor tar fatt på et nytt år

27. november 2023

Det er snart ett år siden Opera Østfold tok initiativ til å starte et kor for personer med demens i Halden. Koret er har virkelig fått fotfeste og har flere konserter i vente.

Tilbakemeldingene fra både pårørende og kormedlemmer har vært overveldende positive. Koret fungerer som et verdifullt samlingspunkt der både sangere og pårørende deler meningsfulle øyeblikk og skaper minner som varer.

Aasmund Kaldestad, produsent i Opera Østfold

Halden Demenskor ble startet i januar 2023. Med seg på laget fikk Opera Østfold Halden Frivilligsentral, Halden kommune, Halden videregående skole og Halden Demensforening. Prosjektet fikk støtte av Sparebank1 Stiftelsen Halden, GP-Gruppen og Jensen & Scheele Bil.

Oppskriften på suksess

Siden da har 13 dedikerte sangere samlet seg til korøvelse på onsdager.

Samarbeidet internt i koret har vært en avgjørende suksessfaktor: deltakelse fra trivselsvakter, frivillige fra Demensforeningen, samt støtte fra Halden frivilligsentral.

Aasmund Kaldestad

Koret ledes av dirigent og masterstudent i musikkterapi, Liv Renate Elnes og pianist er Henrik Falch.

Øvelsene våre har en fast ramme, og hver gang blir det gitt en liten utfordring ved å lære nye ting, enten det være seg noe musikalsk eller sangteknisk. Det er veldig gøy og blir tatt godt imot. Slik blir vi gode og samtidig holder hodene våre i gang.

Liv Renate Elnes, dirigent for Halden Demenskor

Ny konsert i desember

Halden Demenskor hadde sin første konsert under Fredriksten Operafestival 2023. I april står de igjen på scenen under festivalen. Først skal de ha julekonsert i Byparken 5. desember.

Å få lov til å være dirigent for denne herlige gjengen, er et av ukas høydepunkt! Da vi skulle finne ut av hvilke sanger vi skulle synge, kom det forslag på løpende bånd. Alle, med unntak av én låt, er det koret selv som har bestemt. Det er stas! Det er en energisk, glad og varm gjeng å få være sammen med, og hver gang blir jeg påminnet om hvor viktig musikk er for mennesker, hvor heldig jeg er som snart har tittelen «musikkterapeut», med mulighet til å kunne jobbe som musikkterapeut hver dag.

Liv Renate Elnes