Feirer 20 år med ny storslått opera på festningen 

16. november 2022

I jubileumsåret 2025 er det operaen Elskovsdrikken av Gateano Donizetti som blir fremført.

I jubileumsåret 2025 er det operaen Elskovsdrikken av Gateano Donizetti som blir fremført.  

– Jeg er like stolt hver gang vi kan presentere vår nye store utendørsopera, selv etter tjue år. I 2025 er det det en opera rik på komedie som står på programmet. Den heter Elskovsdrikken og vil bli fremført på norsk, sier Pål Scott Hagen, sjef i Opera Østfold. 

En opera av de sjeldne

Det er tredje gang i Opera Østfolds historie at de fremfører en opera på norsk. Med seg på laget har de regissør Ivar Tindberg. Han hadde også regien på Tryllefløyten som ble fremført i 2017 og Den flyvende hollender i 2022.

– Da jeg hørte om Elskovsdrikken tenkte jeg at det måtte være noe skikkelig tull. Det stemmer for så vidt, men du skal lete lenge etter tull som er mer lekkert enn dette. Elskovsdrikken er full av vidunderlig sang og musikk, den har tonnevis av humor og sjarm og man blir utrolig glad i karakterene. Det verste av alt er at den handler om vesentlige ting, sier regissør Tindberg.

Gled deg til operafestival 

Publikum trenger ikke å vente lenge på magiske operaopplevelser. Opera Østfold fortsetter suksessen med en helt egen operafestival. I juni neste år blir det en tredagers festival i Halden, og året etter – hele ti festivaldager, dedikert til opera

– Vi har en stor ambisjon om å øke antall aktiviteter og nå ut til enda flere med opera. Vårt mål med Operafestivalen er at det skal være et bredt tilbud som inkluderer flere og bidrar til mer mangfold, sier Hagen. 

Operafestivalen i 2023 arrangeres fra 8. til 11. juni.