En suksesshistorie i Østfold

24. oktober 2023

Opera utenfor de tradisjonelle scenene har fått fotfeste i Østfold. Suksessen fortsetter å vokse.

Da vi fikk henvendelse fra Hilde Toftner og Morten Skotnes om å være med å skape konseptet «Opera på Tune prestegård» falt det rett inn i vår strategi. Vi ønsker å spre operakunsten rundt i Østfold, og er veldig glade for at vi nå har dette tilbudet i Sarpsborg.

Pål Scott Hagen, Operasjef i Opera Østfold

Denne onsdagskvelden i oktober markerte den aller første operaforestillingen på Tune Prestegård og er den foreløpig siste etappen av operapub-eventyret til Opera Østfold. Publikums entusiasme var stor, og billettene ble utsolgt en uke i forveien. Dette underbygger Sarpsborgs varme mottakelse av operapub, og vi håper det finner sin plass i byens kulturliv

Vi kunne ikke bedt om en bedre start på Opera på Tune Prestegård. Vi har allerede etablert en fantastisk kjemi med Opera Østfold, og ser frem til å bygge videre på dette samarbeidet.

Hilde Marie Toftner, Markedssjef hos Tune Prestegård

Bryter ned barrierer

Operapub-konseptet forsøker å gjøre operaen mer tilgjengelig for et variert publikum. Konseptet bryter ned barrierer ved å presentere operaopptredener på uformelle steder som for eksempel puber og restauranter.

Vi har latt oss inspirere av lignede konsepter i andre byer, som blant annet Oslo, Kristiansund og Bodø. Operapuber sprer seg stadig rundt om i landet.

Aasmund Kaldestad, Produsent i Opera Østfold.

Konseptet skaper en ramme der folk får muligheten til å nyte liveopptredener samtidig som de deler et måltid, en drink og gode samtaler med venner.

Vår visjon er å skape magiske operaopplevelser for alle. Vi har derfor en strategi om å nå publikum der de er, og oppsøke ulike arenaer som vanligvis ikke forbindes med opera.

Pål Scott Hagen, Operasjef i Opera Østfold

Et eventyr som fortsetter

Opera Østfold sin første operapub ble satt opp så tidlig som 30. oktober 2014 på Bryggerhuset Syd i Halden. Konseptet fikk raskt fotfeste i Halden, og Bryggerhuset Syd har fungert som vertskap for en rekke konserter siden den gang.

Eventyret fortsatte i Fredrikstad, med Café Magenta som den valgte arenaen. Responsen fra byens befolkning har vært svært positiv, og hver første onsdag i måneden er det fullt hus på Café Magenta. Dette vellykkede arrangementet er et resultat av vårt samarbeid med Gudim Creativity og Café Magenta, og det har etablert seg som en fast del av Fredrikstads kulturelle kalender.

Med stadig voksende interesse for operapub blant publikum, har Opera Østfold ambisjoner å bringe operaens magi til enda flere i regionen.

Vi ønsker å videreføre konseptet og har som mål å starte med lignende konserter flere steder i Østfold.

Pål Scott Hagen, Operasjef i Opera Østfold