Christer Elnes er Opera Østfolds nye produksjonssjef

25. januar 2023

1. mai starter Christer Elnes i jobben som produksjonssjef for Opera Østfold.

Elnes har lang erfaring fra kulturlivet i Halden, og nå vender han tilbake til Opera Østfold. 

– Opera Østfold var en stor del av livet mitt i ti år. Opera ligger mitt hjerte nærme, og jeg gleder meg til igjen å være med å utvikle en av de største utendørsarenaene for opera.

Christer Elnes

Han har de siste sju årene jobbet i Det Norske Blåseensemble. Først som markedssjef frem til mai 2022. Da gikk han over til stillingen som orkestersjef. Elnes har også hele ti års erfaring fra Opera Østfold. Da jobbet han blant annet som produksjonssjef, stillingen han nå vender tilbake til.  

– Vi ønsker Christer Elnes hjertelig velkommen som produksjonssjef og produsent hos oss. Christer har høy kompetanse på planlegging og gjennomføring av ulike kulturprosjekt, han kjenner Opera Østfold godt og har lang erfaring som produsent for de store utendørsoppsetningene på Fredriksten festning

Pål Scott Hagen, operasjef. 

I Opera Østfold vil Elnes ha ansvaret for store og små oppsetninger. Han vil lede ulike produksjonsteam, sikre og ivareta et høyt kunstnerisk nivå og samarbeide med operaens eksterne kunstneriske samarbeidspartnere.

Han starter i jobben som produksjonssjef fra 1. mai.

– Siden jeg sluttet for sju år siden, har Opera Østfold vært gjennom en stor utvikling. De store utendørsoppsetningene er fortsatt motoren, men det skal bli gøy å få være med å utvikle forstillinger og prosjekter for ulike målgrupper.

Christer Elnes