Gøteborgs operaens kor

Gøteborg operaen sitt kor består av 46 sangere, og er ett av de tre profesjonelle operakorene i Sverige. Koret er en viktig del operaens virksomhet både musikalsk og scenisk. Koret medvirker i opera, konserter, musikaler og som mindre kammerensembler.
Korets sangere er kjente for å være allsidige og utmerkede operasangere og skuespillere. Alle koristene har utdanning fra musikk- og/eller operahøgskole kombinert med mange års erfaring fra operahus rundt om i verden.

Som sanger i Gøteborgs operaens kor må man mestre alt fra barokkopera til moderne musikaler. Koristene har også ofte mindre solistroller i oppsetningene. Oppsetninger som synges på blant annet på svensk, tysk, engelsk, fransk, russisk, tsjekkisk og italiensk. I tillegg til opera- og musikaloppsetninger synger sangerene i mindre kammergrupper, og i større samarbeidsprosjekter med andre profesjonelle operakor i Sverige og utlandet.

Koret starter sine forberedelser til en oppsetning omtrent to måneder før premieren. Ofte arbeider de med flere produksjoner samtidig, og musikalske prøver, sceneprøver, egenøvelser, kostymeprøver, parykkprøver er bare noen av alle aktivitetene som foregår parallelt gjennom uken.