Barnas dager i mars!

10. mars 2022

Opera Østfold skaper magiske operaopplevelser for alle – og kommende 10 dager er med fullt fokus på barna!

Opera Østfold skaper magiske operaopplevelser for alle – og kommende 10 dager er med fullt fokus på barna!

Opera Storia inviterer til en leken, musikalsk og engasjerende time for de minste i Haldens spennende nye Kulturhuset i Halden lørdag 12. mars. Ruffen og den flyvende hollender har turnéstart søndag 13. mars på Blå Grotte i Fredrikstad og over 1000 barnehagebarn i Indre Østfold har fått og får oppleve sjarmerende Operakofferten i løpet av februar og mars.

Opera Storia – musikalsk kunnskap blir moro underholdning

Kulturhuset i Halden – lørdag 12. mars kl. 14:30

Vi befinner oss i operaens hjemland Italia, og herfra legger vi ut på en liten reise gjennom kjente verk og arier. Ariene oversettes til norsk og det lekes med ord, form og innhold.

Bilder tatt fra tidligere barnehageturné med sanger Hege Holmquist og pianist Ellen Marie Carlsen

Barna lærer italienske ord, musikalske uttrykk og får brukt sangstemmene sine.

Ruffen og den flyvende hollender endelig på turné!

Ruffen er godt kjent for de fleste barn og voksne i Norge. Forfatter Tor Åge Bringsværd og illustratør Thore Hansen har laget en rekke populære barnebøker om den lille sjøormen.

Fra venstre: Dukkefører/skuespiller Ida Frisch og Daniel Sandvik med Havdronningen, sanger/skuespiller Siv Misund, komponist/pianist Eva Holm Foosnæs, sanger/skuespiller Jørgen Backer med Hollenderen, akkordeon Ida Løvli Hidle. Foran: Sanger Kristian Krokslett med Ruffen.

I vår barneopera fortelles historien om «Ruffen og den flyvende hollender» med store stemmer, solid skuespill, imponerende dukker og spennende scenografi. Forestillingen kan oppleves i Fredrikstad førstkommende søndag, og i Askim og Moss lørdag og søndag neste helg (19. og 20. mars). Her er det bare å sikre seg billetter og begynne å glede seg!

Her kan du ser film om vår barneopera «Ruffen og den flyvende hollender»

På barnehageturné med Operakofferten

I løpet av februar og mars får 23 barnehager og over 1000 barn i Indre Østfold oppleve Operakofferten, hvor barna får bli kjent med opera-hits som synges på norsk.

Operakofferten handler om operasangerinnen Stina som plutselig har glemt alt hun skal synge, og i det hun åpner munnen og gjør seg klar til første tone, er både tekst og melodi forsvunnet. Spørsmålet er om trollmannen Operacules og hans magiske koffert kan hjelpe henne med å få hukommelsen tilbake igjen? Og hva er det egentlig som ligger i den magiske kofferten?

Bilde fra Fredriksten Operafestival. Medvirkende på Operakofferten er Stina Steingrim Levvel og med Magnus Dorholt Kjeldal som Operacules
På piano: Dorina Komani