Bestill billetter

Supersøndag + Opera Østfold = sant

Opera Østfold skal fra 2020 å satse mer på barn og unge under slagordet «operaglede for alle». På nyåret lanseres det første prosjektet som er fusjonen mellom «Supersøndag» og Opera Østfold. Konseptet «Supersøndag» har tidligere tilhørt markedsansvarlig i Opera Østfold, Malin Østli. 

-Det er utrolig morsomt at konseptet «Supersøndag» profesjonaliseres enda mer og ikke minst får leve videre! Flere har etterspurt «Supersøndag», og nå har vi utvidet konseptet med mange spennende samarbeid og flotte forestillinger, sier en fornøyd Malin Østli. Hun blir samtidig barne- og ungdomsprodusent i Opera Østfold ved siden av å være markedsansvarlig. 

Hva er Supersøndag? 

-Supersøndag er en serie familieforestillinger med kulturverksted for absolutt alle i Halden som er glad i musikk, teater, og som ønsker seg en sosial og kreativ møteplass på formiddagen den siste søndagen i måneden. Totalt blir det syv forestillinger innenfor ulike musikkgenre og verksteder som finner sted i ballsalen på Fredrikshald teater. 

-Supersøndag er mye mer enn bare forestillinger, og ei heller kun opera. Vi ønsker å skape en sosial møteplass der barn med foreldre eller andre omsorgspersoner kan få tilbragt tid sammen. Derfor strekker åpningstiden seg over tre timer og inneholder kafé og forestillinger med påfølgende kreative verksteder, forklarer Malin Østli. 

Inngangsprisen er lav, men teaterforestillingene som settes opp er av høy kvalitet og er beregnet for mindre scener. Opera Østfold ønsker at tilbudet skal være et lavterskeltilbud. Operasjef Pål Scott Hagen er fornøyd med satsningen på barn og unge. 

-Opera Østfold ønsker å tilrettelegge for at barn og unge skal få en positiv opplevelse og erfaring med operakunstens spennende universer, samt bidra til at barnefamilier skal kunne delta og oppleve kunst og kulturopplevelser sammen. Vi har i «Supersøndag» satset på musikkteater innen mange ulike genre og er glade for å ha etablert spennende samarbeider med mange ulike institusjoner, sier Pål Scott Hagen. 

Bredt samarbeide

Seks av de syv forestillingene finner sted i ballsalen på Fredrikshald teater. Den syvende forestillingen foregår på en julepyntet Rød Herregård. Østfoldmuseene står ikke bare for arenaen, men tar også ansvaret for verkstedene etter forestillingene. 

-Østfoldmuseene sine kulturhistoriske arenaer skal være gode møteplasser for alle. Vi mener at «Supersøndag» er midt i blinken for nettopp dette arbeidet. Gjennom å samarbeide med Opera Østfold og Frivilligsentralen, åpner vi opp våre kulturhistoriske arenaer ytterligere og for et bredt publikum, og vi fyller dem med gode og relevante aktiviteter, sier avdelingsdirektør i Østfoldmuseene avdeling Halden Lillian Nyborg. 

Kafeen til «Supersøndag» drives av Frivilligsentralen sammen med Internasjonal kvinnegruppe. Kafeen vil bli åpen fra klokken 12 til 15.00 og serverer mat fra alle verdens hjørner. 

-Frivilligsentralen ønsker å være med fordi nettopp frivillighet handler om å gjøre noe sammen. Frivillige ser fram til å forberede «Supersøndag-kafé» med mat og kaker som er inspirert av tematikken fra forestillingene. Samarbeid på «kryss og tvers» med ulike aktører i et lokalsamfunn er spennende og utviklende. Vi forventer å rekruttere flere frivillige og forventer godt salg, sier daglig leder i Frivilligsentralen Wenche Eriksen. 

Videre bidrar Glemmen videregående skole med åtte elever fra Barne- og ungdomsarbeiderfaget som vil ha fordypningsplass på nettopp «Supersøndag». De åtte ungdommene vil bistå Østfoldmuseene som arrangerer verkstedene etter forestillingene, men vil være med på gjennomføringen av hele arrangementet som sådan.  

-Elevene skal ha sin yrkesfaglige fordypning ved «Supersøndag» og her vil elevene få relevante og virkelighetsnære arbeidserfaringer, slik at de lettere vil kunne omsette teorien i praksis. Elevene vil få være aktive, utforskende, ansvarlige og kreative i samarbeide med ansatte, samt lede barn og foreldre i kreative verksteder, forklarer lærer ved Glemmen videregående skole Tina Navestad Haugland. 

Programmet vil bli publisert på Opera Østfold sin hjemmeside og på Facebook. Supersøndag har også en egen Facebookside. I tillegg distribueres programmet rundt om på serveringssteder, butikker og husstander i Halden. Følg Opera Østfold på Facebook og du er garantert oppdatert informasjon om «Supersøndag»!