Bestill billetter
skuespiller

Trond Gudevold

Trond Gudevold er fra Fredrikstad og utdannet ved Statens Operahøgskole.

Han har i flere år vært fast ansatt som solist ved operahusene i Kiel og Münster hvor han har bemerket seg i en rekke fremtredende roller som Figaroi Mozarts Le nozze di Figaro, Escamilloi Bizets Carmenog GreminiTsjaikovskijs Eugen Onegin.

Han har etablert seg til å bli en meget etterspurt sanger og er jevnlig å se på scenen ved landets distrikts- og regionsoperaer. Seneste engasjementer inkluderer blant annet Cesare Angelottii Verdis Toscaved Nordnorsk Opera og symfoniorkester, Kilden Opera og Opera Rogaland, Ein Lakeiog Truffaldini Strauss` Ariadne auf Naxos ved Nordnorsk Opera og symfoniorkester, og Sarastro Mozarts i Die Zauberflöteved Opera Trøndelag.

Trond er en ettertraktet konsertsanger er ofte å høre i verk som Händels Messiasog Bachs Juleoratoriet og Pasjoner. Han har sunget med de fleste av landets ledende orkestre som Oslo Filharmoniske orkester, Bergen Filharmoniske orkester, og Symfoniorkestrene i Stavanger og Kristiansand. Trond Gudevold har gjestet den Norske Opera & Ballet ved en rekke anledninger.