Bestill billetter

Regissøren har ordet

Kjære publikum.

Il trovatore er en fartsfylt rock ´n roll opera som til tross for tilsynelatende stereotype roller med melodramatiske følelser og en enkel og overfladisk handling rommer en dramatisk historie: Heksebrenning, barnedrap og avskyelig hevn. Alt mot et bakteppe av sigøynernes status i 1400-tallets Spania. De var rangert lavere enn hunder.

Musikken har en medrivende energi som spenner fra det melodisk vakre til det villeste riff, og en drivkraft som gir handlingen fremdrift og kaotisk kraft.

Det visuelle er klart og skarpt med effekter som på en rockekonsert eller et skikkelig nyttårsfyrverkeri. Her er det ikke ”less is more” men vi må ha ”more and more and even more”.

Tidsmessig ligger det visuelle i spennet fra 1600- tallets Fredriksten festning til vår tid med motorsykler, militærbiler og noen amerikanske ”flak”.

Særlig hyggelig er det å ha med H.O.G. ” Harley Owners Group – chapter Østfold” denne gangen også. De stiller med 25 motorsykler, og blir svært hørbare og synlige i bilde.

Selv om Il trovatore er en opera som har vært fremført tidligere på Fredriksten festning, er ikke dette en gjentagelse av 2007 versjonen. Riktignok er mange av kostymene i utgangspunktet de samme, men det er jobbet mye med videreføring av detaljer og uttrykk.

Scenografien og plasseringen i forhold til festningen er helt annerledes en forrige gang. Det har vært viktig å ha festningen så lite tildekket som mulig, samtidig som scenografien skaper et spennende rom i samspill med omgivelsene.

Siden jeg var involvert i de fire første produksjonene er det en spesielt stor glede å få komme tilbake til Fredriksten festning og ønske dere velkommen til en medrivende, fartsfylt og gnistrende operaforestilling!

 

RR

Regissør