Bestill billetter

Operafestival!

PRESSEMELDING OPERA ØSTFOLD

Opera Østfolds styre har med nøye vurderinger av dagens koronasituasjon fattet vedtak om å flytte den planlagte utendørsproduksjonen i 2021 «Den flyvende hollender» av Richard Wagner, til juni 2022. 

-Vi er selvfølgelig lei for at vi må ta en slik avgjørelse. Samtidig må Opera Østfold ta sitt mandat og samfunnsoppdrag alvorlig. Derfor velger vi å se fremover, og utnytte de mulighetene det vil gi. Vi er glad for at vi utsetter og ikke avlyser utendørsproduksjonen, opplyser styreleder Stein Olav Henrichsen. 

Henrichsen er lei for å utsette Den flyvende hollender til 2022, men hilser samtidig en helt ny operafestival i 2021 velkommen! -Bedre å utsette enn å avlyse, sier styreleder Henrichsen.

Foreløpig ligger FHIs anbefalinger ved utendørsarrangementer på 600 besøkende når det holdes en meters avstand. I Opera Østfolds tribune er det plass til 2.800 publikummere. Koronasituasjonen er ustabil, og med de nye oppblussingene ønsker Opera Østfold å skape forutsigbarhet for utøvere, samarbeidspartnere og publikum. 

-At vi måtte ta avgjørelsen så tidlig som nå er fordi vi skulle ha mulighet til å planlegge et godt kunstneriske alternativ i 2021. Det er vi sikre på vi skal klare nå, sier Henrichsen videre. 

I juni 2021 inviterer Opera Østfold nemlig til Fredriksten Operafestival!  Operafestivalen strekker seg fra fredag 11.juni til og lørdag 19.juni. Det blir en forrykende uke med masse på programmet for store og små. 

Det blir diverse operaforestillinger i Fredrikshalds Teater, det blir operagalla i Brygga Kultursal, det blir en egen Barnas Operafestival på Fredriksten festning, og opera rundt på institusjonene og mye mye mer. 

Operaforestilling i Fredrikshalds Teater og Operagallaen arrangeres i samarbeid med Det Norske Blåseensemble. I tillegg har vi planer om å kunne presentere våre kunstneriske samarbeidspartnere fra Sverige med egne konserter på ulike arenaer i byen 

-Vi er veldig fornøyde med å kunne tilby Fredriksten Operafestival i 2021. Den vil sikre vårt publikum gode kunstneriske opplevelser, og sikre at vi er tro mot vår visjon som er å skape magiske operaopplevelse for alle, forteller operasjef Pål Scott Hagen. 

Operasjefen vil samtidig få takke alle samarbeidspartnerne og leverandører, som har vært villige til å strekke seg langt for å finne gode løsninger for tilrettelegging av Den flyvende hollender i 2022. Han sier at det er viktig å ta hensyn til den situasjonen vi er i nå, og isteden bruke ressursene til å legge til rette for gjennomføring av en operafestival med høy kunstnerisk kvalitet, innenfor de smittevernsreglene som er i dag.

Vi ønsker at vårt publikum skal føle seg trygge på våre arrangement. Det kan de på en operafestival med færre publikumsplasser på arrangementer som er spredd utover hele byen. Vi gleder oss over å kunne ønske velkommen til to svært innholdsrike og begivenhetsrike opera-år, avslutter Pål Scott Hagen.