bakgrunnsbilde stjernehimmel

Operafest 2018

Snart er det duket for årets Operafest! Det Norske Blåseensemble og Opera Østfold inviterer til en ny forrykende Operafest i Østfold. Konsertens første avdeling inneholder en bearbeidet kortversjon av Rossinis udødelige opera La Cenerentola, eller oversatt fra italiensk; Askepott. I andre avdeling byr solistene på egne operafavoritter.

Hold av datoene:

8.april – Sarpsborg Scene, Sarpsborg  Kjøp billett her

11.april – Brygga Kultursal, Halden  Kjøp billett her

12.april – Blå Grotte, Fredrikstad  Kjøp billett her

Det Norske Blåseensemble og Opera Østfold inviterer til ny forrykende Operafest i Østfold. Konsertens første avdeling inneholder en bearbeidet kortversjon av Rossinis udødelige opera La Cenerentola, eller oversatt fra italiensk; Askepott. I andre avdeling byr solistene på egne operafavoritter.

I Gioachino Rossinis (1792 – 1868) vidunderlige Askepott finnes ingen magiske tryllefeer, glass-sko eller gresskarvogn, slik mange husker det fra Disneys filmklassiker – eller i den østeuropeiske varianten som sendes på NRK julaften. Den onde stemoren er byttet ut med en ekstra ond stefar med dyp bassrøst. Og selv om det ikke svinges med tryllestaver på scenen, er magien fra den klassiske fortellingen vel bevart. Om Askepott som befinner seg nederst på rangstigen, og som blir løftet opp og frem og til slutt havner i sin rettmessige posisjon – ved prinsens side.

Prinsessedrømmen er like livlig og kraftfull som Rossinis udødelige musikk, og komponisten demonstrerer at den egentlige magien ligger i den menneskelige stemmens skjønnhet. Det var også dette Rossini satt seg fore da han komponerte ett av sine karrieremessige høydepunkt i 1817 – på bare 24 dager. På tross av en utrolig arbeidsinnsats fra komponistens side betraktes La Cenerentola som noe av det fineste Rossini har skrevet. Vi er stolte av å presentere dette morsomme, friske og flotte materialet for publikum.

 

Medvirkende:

Det Norske Blåseensemble

Dirigent: Per Kristian Skalstad

Regissør: Ivar Tindberg

 

Solister:

Lydia Bryngelsson – Cenerentola    Les mer om Lydia her

Teresia Bokor – Clorinda   Les mer om Teresia her

Tuva Semmingsen – Tisbe    Les mer om Tuva her

Erlend Tvinnereim – Don Ramiro  Les mer om Erlend her

Aleksander Nohr – Dandini  Les mer om Aleksander her

Per Bach Nissen – Don Magnifico  Les mer om Per her

 

Nettside og Grafisk Design levert av GP Media