fbpx
Bestill billetter

Gregor Bühl

Gregor Bühl fikk internasjonal oppmerksomhet ved å lansere den høyt anerkjente nye “Ring des Nibelungen” ved Royal Opera House i Stockholm. Hans tolkning ble entusiastisk mottatt av publikum og presse.

I de siste årene har Maestro Bühl gjestet Hamburg og Stuttgart State Operas, hvor han har gjennomført Cenerentola, Rigoletto, Pique Dame, Elisird’amore, Les Contes d’Hoffmann og Tosca. Han samarbeider også regelmessig med Hannover-statsoperaen, der han nylig har utført flere nye produksjoner, inkludert den tyske premieren til Manfred Trojahns Orest, og en høyt anerkjent produksjon av La Traviata.

Kommende prosjekter inkluderer en serie av ‘Madama Butterfly’ ved Royal Opera Copenhagen, en revival av Viaggio a Reims på Hannover State Opera, fortsettelsen av en CD-serie for Capriccio med verk av Walter Braunfels, konserter med orkesteret til GöteborgsOperan, Trondheims Symfoniorkester, Staatskapelle Weimar og vår egen produksjon av Il Trovatore på Fredriksten festning.

Gregor Bühl hadde sin nordamerikanske debut med “Fidelio” på det kanadiske operaforetaket Toronto og hans Sør-Amerika debut på Teatro Colón i Buenos Aires med Lehàr, Merry Widow. Han har dukket opp som gjesteleder ved Opéra National de Montpellier, Semperoper Dresden, Deutsche Oper Berlin og Leipzig Opera.

Nylige konsertengasjementer har presentert ham i Tyskland, Skandinavia, Øst-Europa og Midtøsten, og jobber med Radio Symphony Orchestras i Berlin, Hamburg, Hilversum og Hannover, med finske og danske radioorkestre; med Israels Filharmoniske, Staatskapelle Weimar, Trondheim Symfoniorkester, Düsseldorf Symphony og Staatsphilharmonie Rheinland Pfalz.

Bühls diskografi inkluderer den prisbelønte innspillingen av amerikansk klarinettmusikk med Sharon Kam og London Symphony Orchestra, tilgjengelig på Warner-klassikere, og en CD-serie for Capriccio med verk av Walter Braunfels.Gregor Bühl ble født i 1964 og startet sine studier ved Musikhochschule i Düsseldorf med Wolfgang Trommer.