Bestill billetter

Else Lund

Trubaduren 2019 er Lunds fjerde engasjement ved Opera Østfold på Fredriksten Festning. Hun var medvirkende ved oppstarten og har medvirket ytterligere på; Aurora (2005), Trubaduren (2007) og Turandot (2009). Trubaduren 2019 er en gjenopptagelse med ny scenografi og lyssetting, ny regi og endel kostymeforandringer.

Else har sin utdannelse fra Granums tegne -og maleskole i Oslo, men ble besatt og betatt av scenografi, kostymedesign og opera på grunn av en ekstrajobb ved Den Norske Opera i ung alder. Utdannelsen fortsatte derfor på Klær og Kostymelinjen SHKS ( Statens Håndverks- og kunstindustri skole) og scenografi ved Croydon College of Art and Design England.

Hun var i mange år ansatt som fast kostymedesigner i NRK TV, men har mange års erfaring fra ulike teatre, Den Norske Opera og Ballett, flere Distriktsoperaer og Stiklestadspelet. Noen av produksjonene Else har jobbet med er blant «Peer Gynt» og «Gåten Knut Hamsun» , begge i regi av Bentein Baardson og «Sofies Verden» i regi av Erik Gustavsson.
Andre forestillinger er «Garman og Worse» på Rogaland Teater, regi B. Baardson. Riksteaterets OL forestilling «Kristin Lavransdatter», regi Kristin Olsoni. Urpremieren «Olav Trygvasson», DNO/ Vestnorges Opera for kulturby Bergen 2000, regi Ronald Rørvik. «Don Juan» og «Faust» ved Operaen i Kristiansund og «Orfeus» i underverdenen ved Ringsakeroperaen, alle i regi av R. Rørvik og Stiklestadspelet i regi av B. Baardson 2010 og 2011. I 2010 mottok hun Stiklestadprisen sammen med leder av kostymenemda for fornyelse av kostymene i samarbeid med de frivillige.

I 2018 gjorde hun en nyskrevet musikal «St.Valentin» i et samarbeid med Kilden teater og Konserthus med regi B. Baardson.