bakgrunnsbilde stjernehimmel

Praktisk informasjon

Foto av illustrasjon

VARIGHET

Forestillingen varer i to timer. Den starter presist kl. 22.30 og varer til kl. 00.30. Det er ingen pauser i forestillingen. Grunnen til at vi har forestilling sent om kvelden er fordi vi ønsker å utnytte lyset best mulig. Husk å være ute i god tid, også ved dårlig vær.

VÆR

Som ordtaket sier: Det finnes ikke dårlig vær i Norge – bare dårlige klær. Husk å kle deg etter været. Det kan bli kjølig opp mot midnatt i begynnelsen av juni. For deg som er frossen kan det være godt med et teppe i bakhånd.

REGN

Det er ikke lov med paraply under forestillingen. Grunnen er at paraplyen vil skjemme sikten for den som sitter bak eller ved siden av deg.

Derfor anbefaler vi regntøy eller regnponcho. Det selges enkle ponchoer inne på Place d’Arms før forestilling. Ellers kan regnponcho også kjøpes i et rikelig utvalg butikker over hele landet.

MAT

Salg av lett mat og drikke på Place d’Arms fra kl 20.00. Det finnes skjenkebevilling på stedet. Ønsker du å få en kulinarisk opplevelse på festningen ifm med utendørsforestillingen kjøper og booker du gjennom Tickemaster. Opera Østfold samarbeider med Curtisen, Den Gamle Kommandant, Fredriksten Kro og Kongshallene. For flere detaljer sjekk under BILLETTER og MATBESTILLING på hjemmesiden vår.

TOALETT

Det finnes tilstrekkelig med vannklosetter inne på plassen. Gode fasiliteter med kaldt og varmt vann i kranen samt porselen i doskålen.

PARKERING

Kommer du med bil så er det mulig å parkere på anviste plasser og områder ved innkjøringen til Fredriksten Festning. Det koster kr 50,- og betales kontant til parkeringsvaktene som finnes på stedet. Det er parkering helt opp til stevnesletta foran Fredriksten Kro.

TEKSTMASKIN

Il Trovatore fremføres på originalspråket som er Italiensk. Det finnes flere testmaskiner ved scenen som vil gjøre det enklere å følge handlingen. Vi oppfordrer vi publikum til å lese seg opp handlingen i forkant slik at opplevelsen av forestillingen blir enda større. Handlingen står beskrevet på hjemmesiden og den finner du gjengitt i programmet som kjøpes på arenaen.

HANDLINGEN

Det er ikke nødvendig at du kjenner til handlingen før du kommer, men det kan være en fordel. Her på hjemmesiden kan du lese deg opp på historien som ligger til grunn for Verdis dramatikk og musikk. Det selges også et program inne på plassen før forestilling der du kan lese om både handlingen og solister med mere. Programmet koster kr 50,- og betales kontant eller VIPPS.

APPLAUS

Det lov å være begeistret og vise det, selv når det er utendørsopera. Liker du det du hører så vis det gjerne ved å klappe. Hvis ikke det er nok kan du rope BRAVO, plystre eller trampe. Men vent gjerne til sangeren er ferdig med nummeret. I tillegg er det vanlig å klappe mellom aktene og etter endt forestilling.

SALGSPRODUKTER

Det selges både sitteunderlag og fleecetepper med Opera Østfolds logo på inne på Place d’Arms. Dette er produkter som kan hjelpe deg å holde på komforten gjennom forestillingen.

Det selges også kopper,nett og buttons fortsatt med Opera Østfolds logo. Vil du se produktene våre presentert finner du diverse bilder i den lille menyen butikk øverst på nettsiden vår.

BETALINGSFORMER

Du kan benytte betalingskort og kontanter inne på arenaen. Du kan også betale med VIPPS på nummer 95677. NB! Kun kontanter på parkeringen!!

Nettside og Grafisk Design levert av ODIN MEDIA