Magnus Dorholt Kjeldal

Magnus Dorholt Kjeldal er en fremtredende norsk baryton som har markert seg som en talentfull opera- og konsertsanger. Den musikalske reisen til Magnus startet ved Barratt Due musikkinstitutt i 2011. Han fortsatte studiene ved Operahøgskolen i Oslo og ble uteksaminert i 2014. Han studerte også noen år i Mexico før han vendte tilbake til Norge.

Magnus har opptrådt over hele Norge. Han har blant annet samarbeidet med kringkastingsorkesteret hvor han sang «Des Knaben Wunderhorn» av Mahler med Forsvarets Stabsmusikkorps. Han har også hatt en minneverdig rolle som Marullo i Rigoletto ved Den Norske Opera & Ballett i 2019.

Under utfordrende perioder som koronaepidemien, engasjerte han seg i distriktsoperaene: Opera Nordfjord, Opera Trøndelag og Operaen i Kristiansund. I sesongen 21/22 imponerte han med hovedroller som Phileas Fogg i «Jorden rundt på 80 dager» ved Opera Nordfjord, Kaptein von Trapp i «Sound of Music» ved Opera di Setra, og roller i Oslo operafestivals produksjon av «Flagstad – The opera.»

Magnus Dorholt Kjeldal’s dedikasjon, allsidighet og talent lover godt for hans fortsatte suksess i den norske operaverdenen, og han har allerede gjort seg bemerket som en betydningsfull aktør innen musikkfeltet.