Cornelia Beskow

Cornelia Beskow ble uteksaminert fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i juni 2012, fullførte masterstudiet ved operahøgskolen i Stockholm i 2015, og har allerede bemerket seg i store roller på Kungliga Operan i Stockholm.

Cornelia debuterte i Wagner som Wellgunde i den kritikerroste produksjonen av «Rihn gull i Dalhalla» i Sverige 2013, og har opptrådt som Annina i «La Traviata», Marianne Leitmetzerin i «Der Rosenkavalier» og Axinja i «Lady Macbeth» av Mtsensk, alle produksjoner av Det Kongelige Teater i København.

Hennes store gjennombrudd kom som Sieglinde i «Valkyrian» ved Kungliga Operan i Stockholm i mai 2017. Samme år vant hun fire priser i verdens største Wagnerkonkurranse i Århus. I 2018 medvirket hun i jubileumskonserten på Kungliga Operan for Birgit Nilssons 100-årsdag, som også ble sendt på OperaVision.

Cornelia Beskow gjestet Opera Østfolds Operagalla i forbindelse med Fredriksten Operafestival sommeren 2021. I år har hun høstet gode anmeldelser for tittelrollen i Janáčeks opera «Jenufa» på Den norske Opera & Ballett, og mottok det anerkjente Birgit Nilsson stipendiet for unge, lovende sangere våren 2022. 

Tilbake til Den flyvende hollender