bakgrunnsbilde stjernehimmel

TRYLLEFLØYTEN

Tryllefløyten (Zauberflöte) er en opera i to akter, med musikk av Wolfgang Amadeus Mozart. Operaen ble uroppført i 1791, og er Mozarts siste opera. Selv kalte han Tryllefløyten et syngespill fordi den inneholder mye dialog. Operaen er skrevet på tysk, men fremføres på norsk på Fredriksten festning.

I eventyroperaen Tryllefløyten utspiller det seg en kamp mellom det gode og det onde. Etter å ha kjempet mot et uhyre blir prins Tamino spurt om han kan redde datteren til Nattens Dronning, Pamina, fra Sarastros makt.

Tamino blir umiddelbart forelsket i Pamina etter kun å ha sett et bilde av henne, og dronningen lover ham Paminas hånd hvis han lykkes. Uten helt å vite hva han begir seg ut på, drar Tamino i vei til Sarastros rike i selskap med den livlige fuglefangeren Papageno.

Sammen skal de gjennom mange prøvelser, og det skal vise seg at ikke alle de møter på veien er det de alltid begir seg ut for å være.

Allikevel: Tryllefløyten er en av de få operaene gjennom historien som har en lykkelig slutt, der kjærligheten og det gode seirer!

I de seks største rollene finner vi:
Caroline Wettergreen, Nattens Dronning
Magne Fremmerlid, Sarastro
Petter Moen, Tamino
Beate Mordal, Pamina
Emil Havold Næshagen, Papageno
Vigdis Unsgård, Papagena

Magnus Loddgard, Musikalsk Leder
Ivar Tindberg, Regissør

Orkester:
Det Norske Blåseensemble og Wermland Operas Orkester

Kor:
Østfold Operakor

Forestillingen varer i to timer uten pause med start kl. 22:30.

Enkel servering av mat og drikke inne på arenaen før forestillingen. Det er satt opp busser tur/ retur Fredriksten festning fra Sarpsborg, Fredrikstad og Moss til kr 90,-
.
Les mer på hjemmesiden: www.operaostfold.no

Rullestolsbilletter bestilles via telefon på: 815 33 133 og billetter forøvrig kjøpes på www.ticketmaster.no

P1040144 (1)

Kunstnerisk team på Tryllefløyten vil bestå av fra venstre:

Ivar Tindberg (regi), Anette Werenskiold (kostyme), Kristin Bredal (lys), Gjermund Andresen (scenografi), Ann-Terese Aasen (regiassistent og koreograf) og Magnus Loddgard (musikalsk leder). Lyddesigner Martin Mayer var ikke tilstede da bildet ble tatt.

Nettside og Grafisk Design levert av ODIN MEDIA