bakgrunnsbilde stjernehimmel

   

  TRYLLEFLØYTEN 2017

  I 2017 har vi gleden av å invitere til Tryllefløyten på Fredriksten festning på følgende dager:

  Onsdag 14.juni                   Premiere

  Fredag 16.juni                    Forestilling

  Lørdag 17.juni                    Forestilling

   

  Kjøp billett her

  Tryllefløyten (Zauberflöte) er en opera i to akter, med musikk av Wolfgang Amadeus Mozart. Operaen ble uroppført i 1791, og er Mozarts siste opera. Selv kalte han Tryllefløyten et syngespill fordi den inneholder mye dialog. Operaen er skrevet på tysk, men fremføres på norsk på Fredriksten festning.

  I eventyroperaen Tryllefløyten utspiller det seg en kamp mellom det gode og det onde. Etter å ha kjempet mot et uhyre blir prins Tamino spurt om han kan redde datteren til Nattens Dronning, Pamina, fra Sarastros makt.

  Tamino blir umiddelbart forelsket i Pamina etter kun å ha sett et bilde av henne, og dronningen lover ham Paminas hånd hvis han lykkes. Uten helt å vite hva han begir seg ut på, drar Tamino i vei til Sarastros rike i selskap med den livlige fuglefangeren Papageno.

  Sammen skal de gjennom mange prøvelser, og det skal vise seg at ikke alle de møter på veien er det de alltid begir seg ut for å være.

  Allikevel: Tryllefløyten er en av de få operaene gjennom historien som har en lykkelig slutt, der kjærligheten og det gode seirer!

  I de seks største rollene finner vi:
  Caroline Wettergreen, Nattens Dronning
  Magne Fremmerlid, Sarastro
  Petter Moen, Tamino
  Beate Mordal, Pamina
  Emil Havold Næshagen, Papageno
  Vigdis Unsgård, Papagena

  Magnus Loddgard, Musikalsk Leder
  Ivar Tindberg, Regissør

  Orkester:
  Det Norske Blåseensemble og Wermland Operas Orkester

  Kor:
  Østfold Operakor

  Forestillingen varer i to timer uten pause med start kl. 22:30.

  Enkel servering av mat og drikke inne på arenaen før forestillingen. Det er satt opp busser tur/ retur Fredriksten festning fra Sarpsborg, Fredrikstad og Moss til kr 90,-
  .
  Les mer på hjemmesiden: www.operaostfold.no

  Rullestolsbilletter bestilles via telefon på: 815 33 133 og billetter forøvrig kjøpes på www.ticketmaster.no

  P1040144 (1)

  Kunstnerisk team på Tryllefløyten vil bestå av fra venstre:

  Ivar Tindberg (regi), Anette Werenskiold (kostyme), Kristin Bredal (lys), Gjermund Andresen (scenografi), Ann-Terese Aasen (regiassistent og koreograf) og Magnus Loddgard (musikalsk leder). Lyddesigner Martin Mayer var ikke tilstede da bildet ble tatt.

   

  Solister

  CAROLINE WETTERGREEN, SOPRAN (NATTENS DRONNING)CAROLINE WETTERGREEN, SOPRAN (NATTENS DRONNING)

  Den unge norske sopranen Caroline Wettergreen er født og oppvokst i Bergen. Hun studerte ved Norsk Musikkhøgskole i Oslo, og på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København. Hun visste allerede som 10-åring at det var operasangerinne hun ville bli. Operaklubben i Oslo spår at Caroline blir en ny norsk operastjerne!
  Som konsertsanger har hun dukket opp i verker av Bach, Fauré, Händel, Haydn, Mendelssohn, Mozart, Orff, Schubert og Villa-Lobos.

  MAGNE FREMMERLID, BASS (SARASTRO)MAGNE FREMMERLID, BASS (SARASTRO)

  Den norske bassen Magne Fremmerlid studerte ved Roagland Musikk konservatoriet i Stavanger og med Ingrid Bjoner i Oslo. Han har jobbet ved Den Norske Opera & Ballett siden 1997! Der har han sunget mer enn 50 ledende roller og listen over sangmeritter er lang og inderlig. Opera Østfold har vært så heldig å ha ham med blant annet som Zaccaria i NABUCCO, og som Tsar Peter den store tilbake i 2005 og Aurora på Fredriksten festning. Magne er også en av Skandinavias ledende konsertsangere.
  PETTER MOEN, TENOR (TAMINO)PETTER MOEN, TENOR (TAMINO)

  Den unge norske tenoren Petter Moen ble født i 1988. Han er utdannet ved Operahøgskoen i Oslo og ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København med Susanna Eken.
  Petter gjorde en flott rolle i årets Operafest 2016 som er et samarbeidsprosjekt mellom Opera Østfold og Det Norske Blåseensemble. Han har raskt gjort et navn for seg selv som konsertsanger og har gjort en rekke opptredener med orkester og ensemble i Norge, Danmark og Tyskland.


  BEATE MORDAL , SOPRAN (PAMINA)BEATE MORDAL , SOPRAN (PAMINA)

  Beate Mordal – er født og oppvokst i Molde. Våren 2015 fullført en treårig solistutdannelse ved Operaakademiet i København. I november samme året ble hun tilsatt som Møremusiker i Møre og Romsdal fylke. Før hun ble ferdig med studiene debuterte hun som Papagena i “Die Zauberflöte” av Mozart, ved Den Kongelige Danske opera.

  Sommeren 2014 debuterte hun som Susanna i “Le nozze di Figaro” på norsk, i Tylldalen. Og i juni 2016, gjorde hun denne rollen i England med Longborough Festival Opera. Sommeren 2015 sang hun Lena i den moderne a cappella operaen SVADBA under festivalen i Aix-en-Provence, og turnerte med denne operaen i Frankrike, mai 2016. Her ble hun utnevnt som en Laureate sammen med artister som Lise Davidsen, Nicolas Royez etc. - og turnerer med duokonserter for festivalen i Frankrike i 17/18 sesongen.
  EMIL HAVOLD NÆSHAGEN, BASS-BARYTON (PAPAGENO)EMIL HAVOLD NÆSHAGEN, BASS-BARYTON (PAPAGENO)

  Emil Havold Næshagen født 1992, er en ung bass-baryton fra Råde. Han studerer for tiden ved Operahøyskolen i Oslo, hvor han tar sine sangtimer hos sopranen Toril Carlsen. Han har vært aktiv i rockeband stort sett hele livet, men har beveget seg inn på sjangeren opera og klassisk de siste 5 årene. Til tross for hans unge alder har han sunget ved flere anerkjente arenaer i Norge, blant annet Oscarsborgoperaen, Kirsten Flagstad Festival, Oslo Griegfestival, Oslo Operafestival og Den Norske Opera og Ballett.
  VIGDIS UNSGÅRD, SOPRAN (PAPAGENA)VIGDIS UNSGÅRD, SOPRAN (PAPAGENA)

  Vigdis Unsgård kommer fra Skatval, Nord-Trøndelag. Utdannet ved Norges Musikkhøgskole, og våren 2015 gjorde hun ferdig sin mastergrad i opera ved Kunsthøgskolen i Oslo. Vigdis startet sin karriere i 2012 som Lucie i Opera Trøndelags produksjon av Olav Engelbrektsson. Som frilanser har hun sunget roller som Susanna i Figaros bryllup, Papagena og Første Dame i Tryllefløyten, Gianetta og Adina i Elskovsdrikken. Vigdis er sesongene 2015/16 og 16/17 solistpraktikant ved Den Norske Opera & Ballett.
  STINA STEINGRIM LEVVEL, SOPRAN (1.DAME)STINA STEINGRIM LEVVEL, SOPRAN (1.DAME)

  Stina Steingrim Levvel er født og oppvokst i Fredrikstad og startet sin musikkutdannelse ved Musikkonservatoriet i Kristiansand. Etter avsluttet mastergrad ved Norges Musikkhøgskole i 2009 gikk turen til Tyskland og Hochschule für Musik und Theater “Felix Mendelssohn Bartholdy” i Leipzig hvor hun tok avsluttende eksamen med toppkarakter. I løpet av årene i Tyskland tolket Stina roller som Andre heks i Dido og Aeneas av Purcell, Andre dame i Tryllefløyten av Mozart, Lady Billows i Albert Herring av Britten og Rosalinde i Flaggermusen av J. Strauss.
  MARI ASKVIK, MEZZOSOPRAN (2.DAME)MARI ASKVIK, MEZZOSOPRAN (2.DAME)

  Mari Askvik (f.1988) er en mezzosopran fra Sogn og Fjordane i Norge. Hun har en mastergrad i opera fra Den Norske Opera Academy i Oslo, og en bachelor i opera og klassisk sang fra Det Norske Operaakademiet i Oslo, Norges Musikkhøgskole og Griegakademiet i Bergen. Hun har vært frilanser som operasanger, konsertsanger og ensemble sangeren i Norge og i utlandet siden av studiene. Hun har vært medlem av Det Norske Solistkor siden oktober 2015, og er også medlem av tidligmusikkensemble Christian IVs Vokalensemble i København.
  LYDIA MOELLENHOFF, ALT (3.DAME) LYDIA BRYNGELSSON, ALT (3.DAME)

  Lydia Moellenhoff ble født i USA og utvandret til Tyskland med sin familie da hun var seks år gammel. Som barn sto hun på scenen som barnestatist ved siden av sin far på Theater Trier.
  Utdannet hos Prof. Berthold Schmid på Musikkhøyskolen i Leipzig. Hun var solistpraktikant på Den Norske Opera i sesongen 2011/2012 og debuterte der som Andre Dame i TryllefløYten fra W.A. Mozart og som Fortuna og Minerva i Monteverdis opera Ullysses vender hjem. Nå bor hun i Oslo og jobber som frilans-sanger i Norge og Tyskland. Lydia har vært solist med forskjellige ensembler og dirigenter.
  KRISTIAN KROKSLETT, TENOR (MONOSTATOS)KRISTIAN KROKSLETT, TENOR (MONOSTATOS)

  Den nordnorske tenoren Kristian Krokslett omtales som en meget allsidig sanger. Han har de senere årene vært engasjert ved de aller fleste operascenene i Norge. Han har medvirket i en rekke nyskrevne norske operaer. Kristian var med i Tosca på Fredriksten festning i 2015 der han gjorde rollen som Spoletta. Gjennom årene har Kristian medvirket på en rekke ulike CD-innspillinger, og har også gitt sin stemme til reklame- og tegnefilmer. Han har også det siste året vært på konsertturnéer sammen med Hanne Krogh, Marianne Antonsen og Helene Bøksle.
  JAKOB CHRISTIAN ZETHNER, BASS (SPRECHER/2.PREST/2.SOLDAT) JAKOB CHRISTIAN ZETHNER, BASS (SPRECHER/2.PREST/2.SOLDAT)

  Jakob Christian Zethner er utdannet både pianist og sanger på Kodaly institutt og Franz Liszt Academy i Ungarn, ved Den Norske Musikkhøyskolen, ved The Royal Academy of Music i Danmark (debut i 1998), og på The National Opera Studio i UK .
  Han hadde sin debut som profesjonell operasanger i 1997 med British Youth Opera som Papa Truelove i Raker Progress. Siden da har han sunget om 30 roller med ulike selskaper i Danmark, UK og Tyskland. Han har jobbet kontinuerlig med The Danish National Opera gjør Mozart roller Sarastro, Sprecher, Komtur, Masetto, Puccini roller Angelotti og Colline og Strauss roller Erster Soldat / Salome og Vanuzzi / Schweigsame Frau.
  HALLVAR DJUPVIK, TENOR (1.PREST/1.SOLDAT)HALLVAR DJUPVIK, TENOR (1.PREST/1.SOLDAT)

  Hallvar Djupvik var sesongen 12/13 tilknyttet Nasjonaloperaen som solistpraktikant, hvor han sang roller som Beppe i Cavalleria Rusticana, Dr. Blind i Flaggermusen, Daniel i Robin Hood og 2. jøde i Salome. Han har sin bakgrunn fra musikkonservatoriet i Kristiansand og Operaakademiet i København og var fast ansatt i Operakoret fra 2007 til 2009. Han har vært solist med repertoar fra forskjellige deler av operalitteraturen i konsertsammenheng, samt at han har vært med på operaproduksjoner og oppføringer av kirke- og kammermusikalske verk. Han har mottatt en rekker stipend og priser, blant annet Shells musikkteaterstipend i 2010.

  Nettside og Grafisk Design levert av ODIN MEDIA